Miten RIKU voi auttaa

Oletko joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai todistajaksi?

RIKUn palvelut ovat sinulle, jos…

  • Olet rikoksen uhri tai epäilet joutuneesi rikoksen uhriksi.
  • Läheisesi on joutunut rikoksen uhriksi.
  • Olet todistajana rikosasiassa.
  • Kaipaat kokemukseesi liittyen neuvoa.
  • Haluat keskustella rikoskokemuksesta.

Voit ottaa meihin yhteyttä helposti verkossa tai puhelimitse, halutessasi myös nimettömänä. Jos haluat varata tapaamisajan tai tarvitset muuta ohjausta tai neuvoa, ota yhteyttä oman alueesi RIKUn palvelupisteeseen.

 

icon-chat

IRC-galleria

IRC-galleriassa toimii RIKUn nuorten yhteisö. Siellä voit kysyä ja keskustella rikosasioihin liittyvästä kokemuksestasi työntekijöiden kanssa. Chatissä saat neuvoa ja ohjeistusta niin itsellesi kuin mahdollisesti rikoksen uhriksi joutuneelle ystävällesi. Chatin aukioloajat löydät etusivulta www.riku/nuoret

 

icon-henkilokohtaista-tukea

HENKILÖKOHTAISTA TUKEA

Rikusta voit saada tarvittaessa henkilökohtaisen tukihenkilön. Hän voi tulla mukaan poliisikuulusteluun ja oikeudenkäyntiin sekä olla apunasi hakiessasi esimerkiksi lähestymiskieltoa tai vahingonkorvauksia. Tukihenkilön kanssa voi keskustella kokemuksestasi ja mahdollisis-ta jatkotoimenpiteistä. Ota yhteyttä oman alueesi palvelupisteeseen.

 

icon-auttava-puhelin

AUTTAVA PUHELIN

Puhelinnumero: 116 006
Puhelimesta saat neuvoja ja ohjausta rikosasioihin liittyen.
Päivystys ma-ti 13:00-21:00 ja ke-pe 17:00-21:00

Puhelin on maksuton.

 

icon-juristi

JURISTIN PUHELINNEUVONTA

Puhelinnumero: 0800 161 177
Neuvonnasta voit tarkistaa lainmukaisia oikeuksiasi sekä saada niihin liittyvää ohjausta. Päivystys ma-to 17:00-19:00.

Puhelin on maksuton.

 

icon-verkko

RIKUchat

RIKUchat on auki arkisin kello 9:00 – 15:00 ja maanantai-iltaisin 17:00 – 19:00. Chat löytyy nettisivustomme oikeasta alareunasta. Tule kysymään ja keskustelemaan, jos mieltäsi askarruttaa jokin rikokseen liittyvä asia!

Olemme kehittäneet chat-palveluamme, erityisesti palautteenkeräämisjärjestelmää, osana Project T@LK – online support for victims of crime- hanketta. Hankkeen pääkoordinoijana toimii the Portuguese Association for Victim Support (APAV) ja rahoittajana the Justice Programme of the European Union.

ASK.FM

https://www.ask.fm/Rikosuhripaivystys Voit selata muiden kysymiä kysymyksiä vastauksineen tai laittaa itse kysymyksen meille anonyymisti, jos sinulla on oma ask-tunnus.

 

Rikosuhripäivystyksen pääsivut: www.riku.fi

 

icon-facebook

FACEBOOK

Käy tykkäämässä.