Help.Some

Help.Some

MIKÄ?

Help.some on mobiilisovellus, joka tarjoaa tietoa ja neuvontaa lapsille ja nuorille heidän huoliinsa ja ongelmiinsa liittyen. Mobiilisovelluksen tavoitteena on tarjota nuorille luotettavaa tietoa ja tukea koulutetuilta ammattilaisilta ja vapaaehtoisilta. Help.somen avulla nuori voi saada apua esimerkiksi erilaisissa kiusaamis- ja häirintätapauksissa, seksuaaliseen ahdisteluun ja hyväksikäyttöön liittyvissä kysymyksissä, rikosasioiden selvittelyssä ja rikoksen uhreja koskevissa asioissa.

MITÄ?

Chat: lapsille ja nuorille mahdollisuus keskustella luotettavan aikuisen kanssa mieltä painavista asioista. Tietoa, tukea ja neuvontaa ammattilaisilta ja koulutetuilta vapaaehtoisilta nuorten huoliin ja ongelmin.

Tietoa: tarjoaa yleistietoa erilaisista lasten ja nuorten elämään liittyvistä ongelmallisista tilanteista.

Kalenteri: sisältää kootusti tietoa nuorille suunnatuista verkkopalveluista. Palvelut ja niiden aukioloajat ovat nähtävissä yhdessä paikassa.

KENELLE?

Help.somen on suunnattu lapsille ja nuorille ongelmien ennaltaehkäisyyn ja ongelmatilanteiden selvittämiseen.

KETKÄ?

Help.somen kehityksestä ja ylläpidosta vastaa Pelastakaa Lapset ry:n Lapset ja digitaalinen media -yksikkö yhteistyössä Helsingin nettipoliisin ja RIKU:n kanssa. Ylläpitoon osallistuvat asiantuntijoiden lisäksi koulutetut vapaaehtoiset työntekijät.

Sovelluksen on toteuttanut Pelastakaa Lapset ry yhteistyössä Rikosuhripäivystyksen (RIKU) ja Helsingin poliisilaitoksen nettipoliisin kanssa.

MISTÄ?