Rikosuhripäivystyksen Mobihubu-peli

Rikosuhripäivystys on tehnyt yhteistyössä EHYT ry:n kanssa uuden rikosaiheisen Mobihubu-pelin nuorille.  Sen tavoitteena on antaa nuorelle tietoa rikosprosessista, uhrin oikeuksista ja tarjolla olevista rikosuhrin auttamis- ja tukipalveluista. Mobihubu-pelit ovat ilmaisia oppimispelejä, jotka voi ladata älypuhelimiin App Storesta, GooglePlaysta tai Marketplacesta.

Pelissä pelaajan valitsema hahmo auttaa rikoksen uhriksi joutunutta ystävää, jolla on paljon kysyttävää. Pelaaja valitsee oman pelihahmonsa lisäksi myös autettavan hahmon, neljästä vaihtoehdosta. Vastaamalla oikein pelin esittämiin kysymyksiin pelaaja auttaa ystävää selviämään rikosprosessista. Pelissä on neljä tasoa ja kaikki tasot selvittämällä pelaaja saa kerättyä kannustavia pelaajakortteja, joita voi halutessa jakaa Facebook- profiilissaan.  Pelaamalla RIKUn Mobihubu-peliä, nuori saa tietoa omista oikeuksista ja velvollisuuksista, rikosprosessista ja rikosoikeuteen liittyvistä asioista. Peli ohjaa myös rikoksen uhria ja hänen läheisiään sekä rikosasioissa todistavia hakemaan apua ja tukea itselleen.

Peliä voi käyttää keskustelunavaajana tai kansalaistiedon- ja taidon tietosisällön käsittelyn ja opetuksen välineenä niin koululuokissa kuin nuorten harrasteryhmissä (esim. partiossa). Opettaja voi esimerkiksi antaa pelin pelaamisen kotitehtäväksi ja asettaa tavoitteeksi päästä läpi pelin kaikki neljä tasoa tai esim. kahden tai kolmen eri hahmon pelaajakortin keräämistä. Mobihubu-pelejä löytyy myös muilla teemoilla kuten esimerkiksi tupakka, alkoholi, huumeet, hyvinvointi ja pelitaito.

<< Ajankohtaista pääsivulle