Nuorille vinkkejä kehon ja mielen hyvinvointiin Mantelichatissa

Terveydenhoitaja- sosiaalipsykologi vierailee Mantelichatissa 28.4. klo 18–20.

Omasta kehosta ja mielen hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta. Kouluterveyskyselyn mukaan 30 % peruskoulun 8. ja 9. – luokkalaisista oppilaista nukkuu arkisin alle 8 tuntia. Hengästyttävää liikuntaa korkeintaan yhden tunnin viikossa harrastaa 32 % kouluterveyskyselyyn vastanneista. Nuorten tupakointi ja alkoholin käyttö on vähentynyt verrattaessa vuoteen 2005 lähes 20 %.

28.4. Mantelichatissa keskustellaan kehon hyvinvoinnin vaikutuksista mielen hyvinvointiin, jolloin chatissa vierailee terveydenhoitaja-sosiaalipsykologi Nina Vaaranen-Valkonen Pelastakaa Lapset ry:stä. Liikunko tarpeeksi? Saanko riittävästi unta? Mikä auttaisi kevätväsymykseen? Ovatko energiajuomat haitallisia? Mistä voin saada vinkkejä monipuoliseen ruokavalioon? Mikä auttaa kun mieli on maassa? Osallistu keskusteluun klo 18 alkaen Mantelichatissa. Chattiin pääset osoitteesta: www.mantelichat.fi

– Terveys ja hyvinvointi ovat jatkuvasti läsnä nuorten arjessa. Aihe on nuorille tärkeä, mutta siitä keskusteleminen voi olla korkean kynnyksen takana. Mantelichatissa nuoret voivat jutella nimettömästi arkaluontoisistakin asioista ryhmässä tai kahdenkeskisesti turvallisen aikuisen ja muiden nuorten kanssa, sanoo yhteisömanageri Netta Vahteri Pelastakaa Lapset ry:stä.

– Nuorten arki on nykyään hektistä. Erilaiset vaatimukset terveellisten elämäntapojen noudattamisesta ja siihen liittyvän tiedon valtava määrä voi joskus suorastaan ärsyttää. On kuitenkin tärkeää kysellä myös itseltään kuulumisia ja jos jokin asia alkaa mietityttämään niin asiasta kannattaa ainakin kysäistä tai tulla juttelemaan, muistuttaa Vaaranen-Valkonen.

Mantelichat on osa Pelastakaa Lapset ry:n verkkonuorisotoimintaa. Mantelin tavoitteena on kohdata lapsia ja nuoria verkossa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen keskusteluun vapaaehtoisen aikuisen sekä yhdessä muiden lasten kanssa. Lisätietoja: http://www.pelastakaalapset.fi/nuorisotoiminta/tekemista-ja-tukea-verkossa/manteli-chat/

<< Ajankohtaista pääsivulle