Mantelichat on jouluaattona lasten ja nuorten tukena verkossa

Vapaaehtoisten aikuisten kanssa voi jutella reaaliaikaisesti mieltä askarruttavista asioista

Jouluna iloa, rauhaa vai yksinäisyyttä? Juttukaveria vailla? Pelastakaa Lapset ry järjestää tänä jouluna jo kahdettatoista kertaa lapsille ja nuorille suunnatun Mantelichatin verkossa. Kokemus on osoittanut, että monet nuoret kaipaavat jouluna turvallisen aikuisen läsnäoloa. Mantelichatissa nuori voi keskustella mieltä painavista asioista anonyymisti nimimerkin turvin. Nuorten kanssa keskustelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lapset ry:n kouluttamia aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä. Kokeneet ohjaajat antavat apua ja tukea erilaisissa mieltä askarruttavissa asioissa ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin.

Mantelichat on avoinna 24.12 Habbo Hotellissa klo 17–21 ja www.mantelichat.fi:ssä klo 21-01. Lisäksi järjestämme lapsille ja nuorille mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun klo 21-01 osoitteessa www.netari.fi. Chattiin pääsee myös Netarin Facebook-ryhmästä (www.facebook.com/netari) sekä IRC-gallerian Netari-yhteisön kautta. Jouluna päivystää myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton netti- ja puhelinpalvelut. MLL:n Lasten ja nuorten puhelin ja chat on auki jouluaattona klo 14-17.

– Joulu voi olla monelle lapselle vähemmän iloista aikaa esimerkiksi vanhempien päihteiden käytön vuoksi ja yksinäisyys korostuu, kun koulu on kiinni ja kaverit viettävät joulua omissa perheissään. Mantelissa on turvallista oleskella ja mukava viettää aikaa muiden nuorten ja vapaaehtoisten aikuisten kanssa, kertoo Veera Uusoksa Pelastakaa Lapset ry:stä. Mantelichatissa käy jouluisin paljon nuoria ja keskustelua käydään aktiivisesti. Vuoden 2013 jouluaaton chattiin osallistui lähes 600 nuorta.
–Tämä osoittaa sen että seuran ja keskustelun tarve on suuri ja nuoret kaipaavat juttuseuraa jouluaattonakin. Lomalla on myös aikaa pysähtyä omien ajatusten kanssa ja ne saattavat herättää tarvetta keskusteluun. Toiminta antaa hienoa sisältöä myös aikuisten vapaaehtoisten jouluaattoon, toteaa Uusoksa.

Mantelichat on osa Pelastakaa Lapset ry:n verkkonuorisotoimintaa. Mantelin tavoitteena on kohdata lapsia ja nuoria verkossa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen keskusteluun vapaaehtoisen aikuisen sekä yhdessä muiden lasten kanssa. Lue lisää: http://www.pelastakaalapset.fi/nuorisotoiminta/mantelit/

<< Ajankohtaista pääsivulle